Foto: edward.nu

Se Edward Sandström live på teknikensvarld.se

I helgen gör vår testförare Edward Sandström premiär i Blancpain Endurance Series, Europas största sportvagnsmästerskap. Och du kan se hela helgen direkt på vår webbsida: teknikensvarld.se/blancpain.

Första deltävlingen i mästerskapet går på klassiska Monza och inte mindre än 57 bilar ställer upp, representerade av elva olika sportbilstillverkare.

 Bilmärkena som står på startlinjen är Audi, Aston Martin, BMW, Dodge, Ferrari, Jaguar Lamborghini, McLaren, Mercedes, Nissan och Porsche. Förarna representerar 20 olika nationer.

 Edward Sandström kör en Audi R8 LMS Ultra och har goda segerchanser. Bilen är bra, det visar om inte annat dubbelsegern i förra helgens VM-upptakt på franska Nogaro där de kör med likadana bilar som i denna serie, alltså GT3-bilar.

 Audi vann dubbelt med WRT-stallet, samma team som Edward tillhör. En av dem som körde segerbilen, Laurens Vanthoor, kör i samma bil som Edward, den tredje föraren är Marco Bonami. Förarna kör en timme var.

 En liten extra färgklick i helgens race är att niofaldige världsmästaren i roadracing, Valentino Rossi, ställer upp i en Ferrari 458 Italia. Publiken kommer att älska honom.

 – Det ska bli en ära att köra mot, och ifrån, honom, skrattar Edward.

 Ytterligare ett svenskt ekipage står på startlinjen, JB Motorsport. Det är Jocke Mangs, Jan Brunstedt och Mikael Bender som återfinns i bilen, även det en Audi R8 men av lite äldre årgång.

 Kvalet börjar klockan 13.35 på lördag och tävlingen pågår mellan klockan 14.15 och 17.15 på söndag. Missa inte!

 Gå direkt till livesändningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!