Foto: Joakim Åström

Seat bekräftar fyra bilar och första föraren till STCC

Seat Dealer Team PWR Racing har bekräftat deras första förare till STCC 2017 och att de ökar från tre till fyra bilar.

Deras första förare blir teamdelägaren Peter ”Poker” Wallenberg som går från supportklassen Swedish GT där han tävlat de senaste säsongerna, med bland annat titeln 2015 med teamdelägaren Daniel Haglöf i bagaget.

– Efter att ha fått möjlighet att testa en av teamets Seats var valet att ge sig in i STCC inte speciellt svårt. Bilen är väldigt annorlunda mot de GT-bilar jag tävlat i de senaste säsongerna, men riktigt kul och utmanande att köra, säger Wallenberg.

Seat har också meddelat att dela upp satsningen i tre team: Seat Dealer Team, Seat Customer Team och Seat Junior Team

– Vi upplever ett enormt tryck från förare som vill tävla i STCC. Därmed har vi tagit beslutet att driva tre satsningar inom ramen för PWR Racing. Seat Dealer Team är vår huvudsatsning där det enda målet är att vinna STCC tillsammans med alla teamets partners och Seat Sverige. Med Customer Team och Junior Team är tanken att öppna upp möjligheter för fler förare att tävla och utvecklas med PWR Racing, säger Daniel Haglöf, delägare i PWR Racing.

Teamet har också bekräftat att de beställt en fjärde Seat León TCR-tävlingsbil och utökar därmed från originalplanen på tre bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!