071205-seat-stcc-2008

Seat kör STCC 2008

Ett nygammalt bilmärke gör entré i STCC till nästa säsong. Det är Seat som satsar tillsammans med Team Nordic Fine Art, teamet som förra året debuterade i mästerskapet och då körde två BMW-bilar. I år blir det en bil, nytt bilmärke men fortfarande föraren Roger Eriksson.

Teamet köper den bil som vann det danska mästerskapet DTC förra året. Teamet kommer att backas upp av Seat Sverige med återförsäljare. 

Teamet runt Eriksson kommer att bestå av ett tiotal personer. Bland annat bröderna Eriksson med pappa Håkan och Rogers farbror, före detta rallyvärldsmästaren Kenneth. Vilka Eriksson får med sig på ingenjörssidan är ännu oklart. 

Roger har ännu inte provkört bilen men teamet har planer på att inleda utlandstester i mars. 

– Vi ska börja testa i Spanien i mars. Det är oerhört viktigt att vi får testa mycket om vi ska hänga med. Förra året så använde vi enbart de försäsongstester som fanns inbokade och märkte att vi låg en halv säsong efter i körtid när vi kom till första tävlingen, säger Roger. 

De sportsliga förutsättningarna är givna. 

– Förra året hade vi som mål att vara med i Super polen i något race. I år ska vi vara med i super polen varje race. Förutsättningarna finns i alla fall, avslutar Eriksson. 

På fredag kommer Honda att avslöja sina planer inför 2008. Enligt rykten blir det Thed Björk och Thomas Engström som kör, men i motorsport vet man aldrig. Tanken var att teamet skulle ha presenterats redan vid Bilsportmässan i Älvsjö för några veckor sedan, då fick allt ställas in.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!