100113-seat-slutar-wtcc

Seat lägger ner WTCC-satsning

Det har ryktats länge men nu är det officiellt. Seat drar sig tilbaka från WTCC vilket ställer Rickard Rydell utan jobb.

 Det var väntat att Seat skulle dra sig ur WTCC men de väntade så här långt innan de offentliggjorde det vilket tyder på att de tvekat in i det sista.

Seat kommer dock att fortsätta ge teknisk support till de som eventuellt vill fortsätta tävla med Seat i diesel-eller bensinutförande.

Seat har vunnit de två senaste årens WTCC men trycket på dem för deras dieselmotorer har varit hårt och det har förekommit hårda restriktioner som sedan släppts när främst BMW lyckats vinna igen.   Striden dem emellan angående reglementet har böljat fram och tillbaka, än skulle den ena sluta, än den andra. Nu drar sig Seat ur vilket lämnar WTCC i ett miserabelt tillstånd då BMW bara ska delta med två bilar vilket kompletteras av Chevrolets tre.

Var detta lämnar Rickard Rydell återstår att se. Han har förklarat att han bara är intresserad av fabriksstyrningar men frågan är var de finns. Kanske Aston Martin i Le Mans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!