Seat Leon Cup Racer Foto: VISTADIFERENT.SL

Seat Leon visas som standardvagnsracer

Att Seat kommer att fortsätta sin satsning på standardvagnsracing står nu klart. Till den stora Volkswagen-träffen vid Wörthersee skickar man Leon Cup Racer – en förhandstitt på nästa WTCC-bil.

Under det senaste decenniet har Seat varit ett bekant namn i standardvagnsracingen och det ser inte ut som att spanjorerna har några andra planer för framtiden. Till den stora Volkswagen-träffen Wörthersee Tour som hålls varje år i den lilla staden Reifnitz vid den stora sjön Wörthersee skickar Seat nämligen en alldeles ny konceptbil som kallas Leon Cup Racer.

 Leon Cup Racer ger oss en föraning om den standardvagnsracer som Seat själva kommer att köra och sälja till privatstall under de kommande åren. Som vanligt är det inte mycket som känns igen från standardbilen. På Leon Cup Racer är det inte mycket mer än lamporna fram och bak samt taklinjen som känns igen från standardbilen. Racerbilen har hela 40 centimeter bredare mellan vänster och höger hjulpar och framhjulen drivs av en turboladdad 2,0-litersfyra som ger 330 hästkrafter och 350 newtonmeter. Motorn är kopplad till en sexstegad DSG-låda med paddlar på ratten men det går även att utrusta bilen med en sekventiell racinglåda och mekanisk diff.

 Den som är sugen på att börja köra standardvagnsracing med en spansk bil får vara beredd att slanta upp omkring 70 000 euro, nästan 600 000 kronor och om man vill ha sekventiell låda och diffbroms stiger priset till 95 000 euro, 810 000 kronor, exklusive moms. Men då får man också en bil som kan köras i allt från ETCC till VLN Endurance Cup på Nürburgring. En WTCC-bil med 1,6-litersmotor kommer framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!