Foto: STCC

Sebastian Eriksson vinnare i RallyX On Ice

Sebastian Eriksson från Sunnemo i Värmland blev i helgen premiärvinnare i RallyX On Ice, som avgjordes inför 2.500 åskådare i Höljes. 22-åringen dominerade finalen i Supercar Lites från start till mål.

Bakom Eriksson var det dock tätare. Kvalets suverän, Richard Göransson, blev utmanad av succédebutanten Tobias Svärd ner till första kurvan. Göransson och Svärd gick sida vid sida in i snöröken och ut dök Göransson först med finländske Joni Wiman i släptåg. En ställning som höll sig i mål.

Veteranen Thomas Rådström smög sig som sista förare med till både semifinal och final och slutade på femteplats. Den stora överraskningen för dagen stod dock Tobias Svärd för. Svärd, som aldrig tidigare kört en Supercar Lites-bil, slutade fyra i debuten. Sveriges segerrikaste folkraceförare genom tiderna kom till Höljes utan några som helst tankar på framgång.

– Jag är nöjd med allting fram till finalen. Det här var helt klart över förväntan, sa en lyrisk Svärd efter finalen.

Resultat RallyX On Ice, Höljes 7 februari.

1) Sebastian Eriksson, Sverige

2) Richard Göransson, Sverige

3) Joni Wiman, Finland

4) Tobias Svärd, Sverige

5) Thomas Rådström, Sverige

6) Janis Baumanis, Lettland

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!