070217_hohental

Sebastian Hohental kör Formel 3 i år

Den unga dalmasen Sebastian Hohenthal tar steget till Formel 3 under säsongen 2007.

Hohenthal som förra året vann  brittiska Formula Renault-serien  hade flera bra alternativ från instegsklasser till Formel 1 inför 2007.

Till slut föll valet på att fortsätta hos  Fortec Motorsport i teamets Formel 3-satsning i den brittiska serien. Som förare i teamet får Sebastian sällskap av bröderna Leo och Greg Mansell, söner till 1992 års Formel 1-världsmästare Nigel Mansell. 

Som en koppling till Sverige och unikt för Fortecs Dallara/Mercedes-Benz Formel 3-bilar blir att de kommer att ha svenskutvecklade Öhlins-stötdämpare under 2007.

Vidare har stallägaren Richard Dutton drivit flera framgångsrika svenskar, som Kenny Bräck.

- Att fortsätta hos Fortec, som varit min arbetsgivare i två år, är helt rätt för mig. Formel 3 i det här toppteamet är även det bästa valet i jämförelse med exempelvis World Series by Renault. Jag måste oavsett val av racingserie fortsätta att imponera för att få tillgång till de bästa teamsitsarna under de kommande åren, säger Hohenthal om sitt val av team och racingklass för 2007.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!