061016_hohenthal

Sebastian Hohenthal Formel Renault-mästare!

Sebastian Hohenthal, 21, blev i går mästare i brittiska Formel Renault-mästerskapet, ett mästerskap som tidigare vunnits av till exempel Kimi Räikkönnen. Han avgjorde dessutom med en seger.

Hohenthal fick vara med om något som är få förunnat. Han fick avgöra ett mästerskap med seger på mycket anrika Silverstone. Men han var långt i från ohotad på vägen dit.

Han kom till Silverstone i mästerskapsledning men fick efter första loppet släppa sin ledning till Irländaren Patrick Hogan då denne vann loppet samtidigt som Hohenthal endast blev femma.

I andra loppet startade Hohenthal tvåa efter sin teamkompis Sam Bird i Pole Position, Hogan fanns på sjätte plats. Det tog inte långt tid förrän Hohenthal var förbi Bird och de två kunde sedan kontrollera loppet från toppen. Hogan körde bra men kom aldrig närmare än fjärdeplats och det räckte inte för att hålla sig kvar i mästerskapsledning och dalmasen Sebastian Hohenthal stod därmed som segrare i ett av Europas tuffaste mästerskap. Vi gratulerar 21-årige Hohenthal och önskar honom lycka till i fortsättningen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!