081219-Hohenthal-formel-2

Sebastian Hohenthal till Formel 2!

Svenska racingstjärnan Sebastian Hohenthal trotsar finanskrisen och tecknar avtal om att köra i det nya internationella F2-mästerskapet under 2009. I Sverige har namnet F2 starka traditioner då både Ronnie Peterson och Stefan ”Lill Lövis” Johansson kört F2 innan de tog steget in i F1. Även Eje Elgh har tävlat i Formel 2.

Hohenthal, som tidigare vunnit internationella mästerskap i Karting, Formula Ford och Formula Renault, samt race i Formula 3, tar nu steget upp i den historiskt starka Formula 2 klassen.

Tävlingarna körs under åtta helger runt om i Europa på banor som Spa, Imola, Valencia, Barcelona, Donington Park med flera. 

F2-bilarna designas och tillverkas av Williams F1-stall. Bilarna kommer att ha Audi-motorer på cirka 450 hästkrafter samt växlas genom så kallad ”paddleshift” och racen kommer att innehålla depåstopp. – Trots finanskrisen finns en stark framtidstro i de svenska företagen och intresset för att få fram en ny svensk F1-förare är större än på många år. Jag är mycket tacksam över alla samarbetspartners som gjort denna satsning möjlig. Under hösten har jag och mina rådgivare analyserat nästa steg i min karriär och kommit fram till att F2 är den rätta modellen för fortsatt framgång. I min mening är detta ett av de absolut hårdaste mästerskapen att vinna under 2009 då alla kör med samma förutsättningar. Bilarna är identiska och förarna har tillgång till samma material och antal testdagar. I andra klasser har man möjlighet att dra fördel av tekniska överlägsenheter och flera tester genom större ekonomiska fördelar, men inte i F2, där gäller samma regler för alla. Jag känner mig också hedrad över att ha blivit utvald som en av tjugo förare som får chansen att köra en av F2-bilarna under 2009, säger Sebastian Hohenthal.

Segraren i 2009 års F2-serie får en test med Williams F1 och de tre främsta förarna får FIA-superlicens, vilken krävs för att få köra i Formula 1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!