081121-loeb-rally-sluta

Sebastien Loeb hotar att sluta med rally!

Nyligen korade, och femfaldige, världsmästaren Sebastien Loeb hotar att sluta med rallysporten. Detta om det senaste regelförslaget gällande bilar i VM går igenom.

Det är i engelska Autosport som Sebastien Loeb säger att han kommer att sluta köra rally om ett nytt reglemente fastställs. Enligt ett förslag från FIA skall VM i framtiden köras med vad som kallas för Super 2000-bilar eller med de nuvarande Grupp N-bilarna. Detta för att kostnaderna ska minska. Super 2000 är att jämställa med STCC-bilar.

Loeb säger att om bilarna blir så långsamma tycker han inte att det blir roligt längre och kan då tänka sig att börja köra racingbilar istället. Loeb har tidigare kört Le Mans 24-timmars och blivit tvåa som bäst. Nyligen gjorde fransmannen också ett imponerande test i en Red Bull Formel 1.

Sebastien Loeb vill, och det vill även tillverkarna, ha mer effekt genom att montera turbo på motorerna. Däremot kan Loeb tänka sig att ta bort en del tekniska hjälpmedel som bilarna har i dag vilket skulle göra bilarna roligare att se på för publiken. Mer sladd med andra ord!

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!