Sébastien Loeb kör rallycross-VM för Team Peugeot Hansen

Den niofaldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb byter till rallycross och kommer 2016 att tävla för svenska Team Peugeot Hansen.

Sébastien Loeb bytte från rally till racing där han tävlat i WTCC med Citroën i två säsonger. Han har också kört Dakarrallyt för Peugeot. Men nu blir det full satsning på rallycross-VM, också det i Peugeot.

Loeb kommer att köra i team med Timmy Hansen i en Peugeot 208 WRX Supercar. I fjol blev Timmy Hansen totaltvåa i mästerskapet och siktet för 2016 är att ta hem VM-guld både för förare och team.

Timmy Hansen gör sin tredje VM-säsong medan Loeb väl får betraktas som nybörjare även han provat på tidigare. Han vann guld i X Games 2012 och körde sin hemmatävling i Frankrike på Loheac 2013.

Även Timmy Hansens lillebror Kevin kommer att köra rallycross i stora klassen i år. Detta i Peugeot Hansen Academy där hans teamkamrat blir Dave Jeanney som i fjol vann två deltävlingar i VM. Kevin Hansen vann det europeiska RX Lites mästerskapet i fjol.

Under 2016 satsar Kevin Hansen på europamästerskapet i Supercar men kommer även att köra utvalda VM-tävlingar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!