090406-loeb-vann-portugal

Sebastien Loeb oslagbar i rally-VM

Sebastien Loeb är fortfarande obesegrad i årets rally-VM. Citroën-föraren vann enkelt Rally Portugal med en halv minut tillgodo på tvåan Mikko Hirvonen, Ford.

Loeb gjorde dock ett misstag på rallyts första riktiga sträcka där han åkte av i första kurvan och föll till sjunde plats. Det hindrade dock inte honom från att till slut vara i ledning igen och ta ytterligare en seger. Loeb dominerande andra dagen, vann alla sträckor och de tjugo sekunder han låg bakom förvandlades till en halv minuts ledning.

Mikko Hirvonen fick åter nöja sig med andra plats före Daniel Sordo i Citroën och privatföraren Petter Solberg i en gammal Citroën Xsara.

Jari Matti Lavtala gick upp i ledning inledningsvis men rullade bort sig å det grövsta nedför ett stup (se filmen nedan). Otroligt att han och kartläsaren Mikka Antilla klarade sig oskadd från den resan. Frågan är om finländaren får fortsatt förtroende i Ford-stallet efter sina många krascher.

 

Resultat Rally Portugal

1. Sebastien Loeb, Citroen, 3h53m13.1s

2. Mikko Hirvonen, Ford, +24.3s

3. Dani Sordo, Citroen,  +1m45.4s

4. Petter Solberg, Citroen, +2m44.6s

5. Henning Solberg, Ford, +5m46.3s

6. Mads Ostberg, Subaru, +6m20.8s

7. Federico Villagra, Ford, +2m59.5s

8. Khalid Al Qassimi, Ford, +8m21.7s

9. Armindo Araujo, Mitsubishi, +22m18.5s

10. Martin Prokop, Mitsubishi, +23m25.6s

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!