Foto: Andre Lavadinho

Sébastien Loeb vann spanska VM-rallyt

Det blev Sébastien Loeb som gick segrande ur det spanska VM-rallyt trots att han egentligen har slutat med rally. Men i detta sitt tredje inhopp i år för Citroën så vann han.

Detta var Loebs första vinst i rally-VM sedan 2013 och frågan är vad som händer nu. Loeb blir ju arbetslös efter att årets rallycross-VM avslutats då Peugeot lägger ned sin satsning.

Jag tror att PSA-gruppen tar hand om sin guldkalv på något vis och det blir ju onekligen intressant om Loeb och Sébastien Ogier återigen paras samman. De var väl inte direkt såta vänner.

Ogier blev tvåa i Spanien och leder nu VM för Ford med tre poäng. En deltävling återstår. Rally Australien 15-18 november.

Thierry Neuville, Hyundai, slog sönder ett bakhjul på sista sträckan och föll ned till fjärde plats och tappade därmed VM-ledningen.

Toyota-paret Ott Tänak och Jari-Matti Latvala ledde båda rallyt innan de drabbades av problem och föll bakåt till sjätte respektive åttonde plats.

Sébastien Loeb och Daniel Elena vann Rally Spanien årgång 2018. Foto: Vialatte Aurelien

Resultat

1. S Loeb / D Elena, Citroën 3hr 12min 08.0sec

2. S Ogier / J Ingrassia, Ford + 2.9sec

3. E Evans / D Barritt, Ford + 16.5sec

4. T Neuville / N Gilsoul, Hyundai + 17.0sec

5. D Sordo / C del Barrio, Hyundai + 18.6sec

6. O Tänak / M Järveoja, Toyota + 1min 03.9sec

VM-ställning

1. S Ogier 204 poäng

2. T Neuville 201 poäng

3. O Tänak 181 poäng

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!