090427-loeb-argentina-wrc

Sebastien Loebs femte raka seger

Det börjar bli lite tjatigt nu. Sebastien Loeb fortsätter att totalt dominera rally-VM och tog i helgen sin femte raka segar av lika många möjliga när han vann Rally Argentina.

Under första dagen var det dock inte Loeb som ledde. Alla i trion Mikko Hirvonen, Jari Matti Latvala och Daniel Sordo var uppe i ledning. Latvala i Ford tog ledningen på första riktiga sträckan men slog av på tempot för att komma i mål för en gångs skull. Mikko Hirvonen, Ford, och Daniel Sordo, Citroën, slogs därefter om ledningen och det blev Sordo som tog kommandot.

Men på andra dagen satte Sebastien Loeb full fart och då kunde ingen svara. Latvala höll sitt tempo och Mikko Hirvonen drabbades av motorstörning som så småningom ledde till att han fick bryta.

Sordo blev tvåa, Latvala fick elproblem och slutade till sist sexa, men i alla fall i mål.

Petter Solberg kunde ha blivit trea i sin gamla Citroën Xsara men fick problem med bränsletillförseln och fick utgå. Det tackade brorsan Henning Solberg för som nu blev trea istället och tog sin första pallplats för året.

Inga svenska förare fanns i startfältet.

Resultat Rally Argentina

1.  Sebastien Loeb, Citroen 3h57m40.3s

2.  Dani Sordo, Citroen +  1m13.1s

3.  Henning Solberg, Ford +  4m04.1s

4.  Federico Villagra, Ford +  5m59.7s

5.  Matthew Wilson, Ford +  6m10.9s

6.  Jari-Matti Latvala, Ford +  9m50.0s

7.  Sebastien Ogier, Citroen + 20m55.1s

8.  Nasser Al-Attiyah, Subaru + 23m11.6s

9.  Juan Marchetto, Mitsubishi + 23m34.3s

10.  Marcos Ligato, Mitsubishi + 25m24.5s

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!