Foto: Red Bull

Sébastien Ogier upp i ledning i rally-VM

Efter att ha segrat i Rally Mexiko gick Sébastien Ogier upp i den totala VM-ledningen i sin Ford Fiesta. Han vann ju även Monte Carlo-rallyt tidigare i år.

Det var dock en annan Sébastien som först visade framfötterna, nämligen Loeb som gjorde ett av tre planerade inhopp i rally-VM i år. Han tog ledningen från start men drabbades av en punktering men tog sin Citroën i mål på femte plats.

Kris Meeke, Citroën, hade en andraplats i synhåll när han i slutet av tävlingen lade sin bil på sidan. Åskådare hjälpte honom tillbaka på alla fyra men han tappade andraplatsen till Dani Sordo i Hyundai som därmed tog över andraplatsen, Meeke blev trea och norrmannen Andreas Mikkelsen i Hyundai blev fyra.

Ogier slutade tvåa på helgens sista sträcka som dessutom var så kallad power stage och ger VM-poäng till de fem första. Men Ogier hade genat för mycket och fick tio sekunders tidstillägg vilket kostade honom fyra VM-poäng. Fords team M-Sport har överklagat.

Pontus Tidemand var helt oslagbar i WRC2 och vann klassen med nästan sju minuter i sin Skoda. Han åkte så pass fort att han blev sjua totalt i tävlingen vilket är hans bästa resultat i WRC.

Tidemand leder nu WRC2 totalt och målsättningen är att försvara sin fjolårsseger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!