Foto: Daniel Roeseler

Sébastien Ogier var ytterst nära kontrakt med Volkswagen 2017

Sébastien Ogier ytterst nära en överenskommelse med Volkswagen genom en privatsatsning. Då skulle vi fått se Ogier i Volkswagen Polo R WRC i år.

Autosport rapporterade i går att den fyrfaldiga WRC-mästaren, Sébastien Ogier, inför årets säsong var ytterst nära att skriva kontrakt med Martin Prokop och dennes privatstall. Planen var att köra med en Red Bull-sponsrad Volkswagen Polo R WRC. Som vi rapporterade om i november lades Volkswagens WRC-satsning ned förra året, trots att de redan producerat 2017-års bil.

– Allting var ordnat. Projektet involverade Red Bull, som är en partner till Sebastian. Ogier gick med på att vi skulle skippa Monte Carlo, säger Martin Prokop.

Ogier var så pass angelägen att få köra med Volkswagen att han sköt upp deadlinen för kontraktskrivningen två gånger men till slut rann allting ut i sanden. Ogier skrev i stället kontrakt med M-sport och Ford. Säsongen började på bästa sätt för Oiger och M-sport med en vinst i Monte Carlo-rallyt.

I tisdags bekräftade dessutom Volkswagen att de inte fått tillstånd från det internationella bilsportförbundet (FIA) att få tävla med årets bil. Därmed kommer vi inte få se VW på startlinien i WRC denna säsong. Propkops privatstall säsongsdebuterar i svenska rallyt, (eller Rally Sweden som det numera heter) som avgörs nu i helgen, en tävling som Sebastian Ogier vunnit de två senaste åren.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!