Seger för Edward Sandström i GT Sprint Series!

Edward Sandström i Audi R8 LMS Ultra gjorde ett fantastiskt bra race i GT Sprint Series på Nogaro där det blev seger tillsamans med Frank Stippler.

Från startruta 21 till första plats totalt och seger. Dock först efter att stallkamraterna i WRT-teamet, René Rast/Nikolaus Mayr-Melnhof, som var först över mållinjen fått ett tidstillägg. Detta för att de inte stängt av motorn under det obligatoriska förarbytet halvvägs in i loppet.

En snabb uppkörning genom det regndränkta startfältet gav Edward Sandström och Frank Stippler det styrkebesked de ville ha i premiären. Edward svarade för en riktigt stark avslutning vilket till slut ledde till segern.

– En fantastiskt bra bil och skandinaviskt väder, det passade mig perfekt, säger Edward Sandström.

I söndagens race, det som kallas ”the Qualifying race” blev det inte riktigt som planerat. Sandström startade fyra, körde upp sig en placering och teamet gjorde ett klockrent depåstopp, men när Stippler skulle ut ur depån vägrade bilen starta på grund av ett elfel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!