Foto: V8 Supercars

Seger för Holden och Ford i Surfers Paradise

V8 Supercars tävlade i Surfers Paradise, Australien, i helgen med Gold Coast 600-tävlingen där Holden och Ford tog varsin seger i de båda långloppen.

I första tävlingen segrade Red Bull Racing Australia-duon Craig Lowndes och Warren Luff, något som innebär ny mästerskapsledning för Lowndes då hans stallkollega och tidigare mästerskapsledare Jamie Whincup bröt tävlingen tidigt.

I andra tävlingen tog Ford-föraren David Reynolds sin första V8 Supercars-seger någonsin framför tre Holden-förare i form av Fabian Coulthard, Russell Ingall och Jamie Whincup.

Scott McLaughlin, som kommer att tävla för Volvo Polestar Racing Australia nästa år, hade en tung helg där han brottades med elektronikproblem i båda tävlingarna och var utanför topp 20.

Helgens tävlingar innebar final för Pirtek Endurance Cup, en cup för långloppstävlingarna Sandown 500, Bathurst 1000 och helgens Gold Coast 600 i mästerskapet. I dessa tre långlopp kör ordinarie förare tillsammans med en andraförare då tävlingarna har obligatoriska förarbyten under depåstoppen. Cupen är ny för året och Holden-duon Lowdnes och Luff, som segrade i helgens första tävling, tog hem titeln.

Två tävlingar återstår av årets V8 Supercars med fortsättning på Philip Island den 23-24:e november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!