Seger och böter för Fredrik Lestrup

Fredrik Lestrup leder fortsatt ADAC Procar efter en seger och fjärdeplats på Salzburgring i Österrike, detta trots att han fick böter för att ha kört med punktering.

I första tävlingen fortsatte svensken dominansen av mästerskapet med pole position, trots att han missade testpassen på grund av tekniska problem, och seger med nära sju sekunder.

I andra tävlingen slogs Lestrup om ledningen med Renault-föraren Milenko Vukovic när han bara två varv från mål fick punktering. Lestrup fortsatte köra för att säkra viktiga poäng till mästerskapet och korsade mållinjen som fyra, något han fick böter på 1000 € för.

– Jag tappade ledningen i starten till Vukovic och vi hade en 10-varvskamp där jag till slut lyckades köra om och dra ifrån. Men jag hindrades av en punktering och tvingades att köra i mål med punka. Konstiga regler här i Österrike betydde att jag var tvungen att betala 1000 € i böter för att ha kört med punktering, skrev Lestrup på sin Facebook-sida.

Trots punkteringen leder Lestrup fortsatt mästerskapet med 20 poäng över Heiko Hammel. ADAC Procar fortsätter om tre veckor på Nürburgring.

Race 1 – Topp 3

1 Fredrik Lestrup Mini JCW 14 varv

2 Milenko Vukovic Renault Clio +6.900

3 Franjo Kovac Mini JCW +55.757

Race 2 – Topp 3

1 Milenko Vukovic Renault Clio 11 varv

2 Heiko Hammel Ford Fiesta +16.885

3 Franjo Kovac Mini JCW +55.757

4 Fredrik Lestrup Mini JCW +1 varv

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!