Foto: Armin Hadzic / Porsche Carrera Cup Scandinavia

Segermaskinen Sundahl vinner när han har tråkigt

Porsche Carrera Cup-suveränen Lukas Sundahl tycker inte så mycket om den klassiska racerbanan i Anderstorp. Han tycker till och med att den är tråkig. Facit de senaste nio tävlingarna: sex segrar och tre andraplatser.

Vissa racerförare har favoritbanor där de känner sig hemma och de kan banan utan och innan. Det finns också de som har banor som de inte gillar speciellt mycket, där det går tyngre och där det är svårt att hitta det snabbaste spåret.

Och så finns det racerförare som vinner och vinner.

Lukas Sundahl tillhör den senare kategorin när han sitter i en Porsche Carrera Cup-bil. Under fyra år och nio tävlingar på Anderstorp har Lukas vunnit sex gånger, i de andra tre loppen har han varit tvåa.

En av de som faktiskt vunnit över Lukas Sundahl är Hugo Andersson, som också skuggar Sundahl i tabellen efter premiären på Knutstorp. 19-åringen från Täby slog till med två tredjeplatser i Skåne och när flera andra förhandsfavoriter kroknade och gjorde misstag kunde Hugo klättra till en andraplats totalt.

1 av 2 Foto: Armin Hadzic / Porsche Carrera Cup Scandinavia
2 av 2 Foto: Armin Hadzic / Porsche Carrera Cup Scandinavia

”Banan är tråkig”

– Ärligt talat tycker jag att banan i Anderstorp är rätt tråkig, men det stämmer att det är den vi lyckats bäst på de senaste säsongerna, säger Lukas och tillägger:

– Och jag har självklart för avsikt att förlänga den sviten kommande helg. Det är i alla fall planen. 

Förutom Hugo Andersson är det Oscar Palm och Indycar-stjärnan Felix Rosenqvist som besegrat Lukas Sundahl i Anderstorp, men ingen av de två finns på startlinjen kommande helg.

Emil Persson, Edvin Hellsten och kanske framför allt duon Hampus Ericsson och Pontus Fredricsson vill ta revansch för en misslyckad premiär och bakom Sundahl lär det bli hårda fighter.

Det lär också blir flera tuffa fighter i Masters-klassen där Thomas Karlsson och Christoffer Bergström får fightas med Lars-Bertil Rantzov, 61, som gör comeback i klassen. Mästaren från 2017 och 2019 vill förstås visa att han fortfarande är en vinnare.

Foto: Armin Hadzic

Stenmark debuterar

Men fighten i Carrera Cup och dess gästförare Jan Magnussen får ursäkta. Den förare som det är störst intresse för på Anderstorp till helgen är Ingemar Stenmark i Porsche Sprint Challenge.

Ja, det stämmer. Skidlegendaren har tagit tävlingslicens och efter flera Track Days med Porsche är det dags för Stenmark att göra debut som racerförare.

Segrar i VM, OS, alpina världscupen, Mästarnas Mästare och Let´s Dance samt dubbla bragdguld ska krönas med en insats i en Porsche. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer