061004_s60_challenge

Segervissa!

Unga, talangfulla och heta på gröten. De tre bästa förarna i årets Volvo S60 Challenge-serie gjorde på tisdagen upp om en drömsits i finalen i den danska sportvagnscupen DTC.

Piska och morot. Motiveringen att komma högre upp i racingeliten hägrar för varje ung racerförare. Som en extra morot för de tre bäst placerade förarna i årets Volvo S60 Challenge anordnar STCC-stallet Polestar Racing en uttagning till en plats i finalen av STCC:s danska motsvarigheten DTC. 

S60 Challenges etta, två och trea, Andreas Simonsen (Team CaWalli), Andreas Ebbeson (Ebbeson Motorsport) samt Mikael Granberg (Fini-Granberg Motorsport) fick under en testdag på Anderstorp prova på sin reaktionssnabbhet, genomgå intervjuer med Polestars ledning och köra två omgångar med Robert Dahlgrens STCC-bil. 

- Under dagen utvärderar vi vilken förare som passar allra bäst som STCC-förare, berättar Polestar-chefen Christan Dahl. Främst gäller det att snabbt kunna analysera bilen och kommunicera med ingenjörer och tekniker.

Regnigt väder gjorde att ingen av de unga förarna fick prova på att köra STCC-bil med slicks, något som alla önskade. 

Årets ”rookie” och totalsegrare i S60 Challenge, Andreas Simonsen, tog hem STCC-testet. En spänd Andreas kunde efter resultatets tillkännagivande slappna av - för en stund. Den 15 oktober får Simonsen köra i finalen av Danish Touringcar Championship på Jyllands-Ringen och förberedelserna startade direkt med några extravarv i STCC-bilen. 

- Jag   var skitnervös före testet, men nu ska det bara bli upplevelse att starta i en riktig STCC-bil tillsammans med kända förare som Pontus Mörth och Jens Edman.

Teknikens Värld gratulerar till styrningen och på den nära förestående födelsedagen. Andreas fyller nämligen bara 17 år den 8 oktober! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!