Foto: STCC

Segrar för Ekblom och Forsman i STCC

Helgens två STCC-lopp på i Falkenberg vanns av Philip Forsman respektive Fredrik Ekblom. För den förstnämnde var det första segern någonsin.

Helgens två lopp i STCC i Falkenberg innehöll både en nybörjarseger och en erfaren segrare. I första loppet vanns tävlingen nämligen av Philip Forsman, som därmed tog karriärens första STCC-seger. Tvåa blev Emma Kimiläinen, som ledde loppet länge och även tog pole position. Hennes ledning försvann dock efter att Richard Göransson och Fredrik Ekblom kolliderat och skapat en safety car-situation.

Även det andra loppet präglades av en kollision, denna gång för just Philip Forsman som kolliderat med Andreas Wernersson. Fredrik Ekblom segrade dock, en skadad bil från första tävlingen till trots, och hade även greppet genom hela loppet. En rad punkteringar satte även stopp för framskjutna placeringar för Thed Björk, Emma Kimiläinen och Carl Philip Bernadotte.

Fredrik Larsson, tvåa i lopp två och fyra i första loppet, leder fortsatt mästerskapet, även om Ekblom nu knappat in i sammandraget.

Topp-5 STCC Race 1 Falkenberg

1 Philip Forsman         BMW         27 varv

2 Emma Kimiläinen        Saab      +0.329

3 Thed Björk             Volvo      +1.989

4 Fredrik Larsson        BMW         +3.173

5 Mattias Andersson      Dacia       +8.117

Topp-5 STCC Race 2 Falkenberg

1 Fredrik Ekblom       Volvo     27 varv

2 Fredrik Larsson      BMW        +1.360

3 Mattias Andersson    Dacia      +11.068

4 Mattias Lindberg     Kia     +11.779

5 Richard Göransson    Saab      +12.918

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!