Senaste STCC-skvallret

Det har nog aldrig varit en så intensiv "vintersäsong" i STCC under mästerskapets historia. Förare byter eller lämnar team redan nu och spekulationerna går vilda om vad som blir nästa drag.

* Duncan Huisman från Holland gjorde en bra säsong i årets STCC med ett par riktigt minnesvärda lopp. Han slutade trea i mästerskapet. I en intervju med touringcartimes.com säger han att STCC inte är ett avslutat kapitel för honom. Han kör gärna West Coast Racings tredje bil, men det måste till pengar för det i så fall. Han är heller inte främmande för att köra för andra team.

- Om det behövs förare i Flash Engineering eller KMS är jag beredd att diskutera, säger Duncan Huisman.

* Picko Troberg och Dave Björk går skilda vägar, det är ingen nyhet. I Expressen säger Picko att det förstås handlar om pengar. Vad som händer är oklart. Björk äger bilen och har hämtat den. Driver han den i eget team eller köper in sig i ett befintligt? Inte heller Picko Troberg har något klart för säsongen 2007.

* Vad gör Calle Rosenblad? Troligen är han först och främst intresserad att ta revansch efter årets katastrofala säsong. Farten finns där. Tvåbilsteam?

*Edward Sandström tiger som muren. En annan förare vi pratat med säger att Edward har "något riktigt bra på g".

*Opel står utan förare till båda sina bilar sedan Nicklas Karlsson gått till Chevrolet. MB-stallets ena Mercedes C-klass saknar också förare

*Volvo (Polestar) har inte kontrakterat andreförare till Robban Dahlgren. Vem kör då den etanoldrivna S60-racern nästa år? Alexander Storckenfeldt imponerade inte i år, men kanske har han de pengar som krävs. Polestar, och även Flash Engineering, ryktas köra ett par WTCC-race 2007.

*Thomas Engström jobbar som vanligt i tysthet. Men enligt vad vi hör blir det fortsatt stöd från Honda och dalkarlen skulle verkligen må bra av att ha en snabb teamkollega i ytterligare en Accord.

*Många frågor. De flesta av dem får nog inget svar förrän vi får besked om Thed Björk kör DTM eller STCC och om Richard Göransson väljer WTCC eller STCC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!