110311-bmw m3 dtm 2012

Sex BMW M3 i DTM nästa år

Audi och Mercedes dominerar i tyska standardvagnsmästerskapet DTM. Men från och med nästa år kan dominansen nå ett slut när BMW deltager med hela sex M3:or.

I oktober förra året meddelade BMW att de tänker återuppta sin DTM-satsning efter nästan 17 års frånvaro. Det blir dock ingen medverkan under årets säsong utan först 2012 ska den bayerska biltillverkaren tävla i det tyska standardvagnsmästerskapet som har format många stora motorsportstjärnor under årens lopp.

Deltagandet sker i form av sex BMW M3 (E92) men det är inte BMW eller Motorsport-avdelningen som står för den stora satsningen. I stället är det tre team med två bilar vardera som kommer att köra M3:orna, BMW Team RBM och BMW Team Schnitzer, som BMW Motorsport haft samarbete med tidigare, samt nykomlingen Reinhold Motorsport GmbH.

Men BMW Motorsport är så klart djupt delaktiga i satsningen då det är de som står för stora delar av utvecklingen av bilarna.

- Under de senaste månaderna har vi arbetat mycket intensivt med DTM-projektet. Koncepten som presenterades av BMW Team RBM, BMW Team Schnitzer och Reinhold Motorsport övertygade oss till sist. Detta är en utmärkt laguppställning för BMW. Vi ser fram emot ett samarbete under de kommande åren och vi hoppas få uppleva stor framgång tillsammans, säger BMW Motorsport-chefen Mario Theissen.

Bilden ovan är en illustration från, som vanligt när det gäller BMW-bilar, Jon Sibal.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!