Foto: Daniel Kalisz Photographer

Shane Van Gisbergen vann årets sista V8SC-tävling

Shane Van Gisbergen vann årets sista V8 Supercars-tävling i säsongsfinalen på stadsbanan Homebush i Sydney.

Holden-föraren startade tvåa men tog sig upp i ledning tidigt med en kontroversiell omkörning av James Courtney där den senare snurrade in i muren och tappade ett par platser. Tävlingsledningen bedömde dock att incidenten var ok.

Fjolårsmästaren Jamie Whincup tog in på Van Gisbergen, men gjorde ett misstag och tappade viktig tid. Slutresultatet blev en andraplats för Whincup som därmed säkrade teammästerskapet till Red Bull Racing Australia.

För Volvo Polestar Racing-föraren Scott McLaughlin såg det ut som att en sjundeplats på startuppställningen skulle bli en fjärdeplats. Men mot slutet av tävlingen tvingades han i depå för att reparera ett böjt styrstag och tappade fem varv på ledarna ned till 20:e plats.

Nykrönta mästaren Mark Winterbottom slutade på fjärde plats framför Nissan-föraren Rick Kelly.

V8 Supercars 2016 börjar 5-6:e mars med stadsloppet Clipsal 500 i Adelaide där Volvo kommer att ha två S60-tävlingsbilar på startlinjen för McLaughlin och tidigare Nissan-föraren James Moffatt.

Race 3 – Topp 5

1 Shane Van Gisbergen Holden Commodore 74 varv

2 Jamie Whincup Holden Commodore +0.4058

3 Rick Kelly Nissan Altima +2.7401

4 Mark Winterbottom Ford Falcon +3.6779

5 David Reynolds Ford Falcon +4.4087

17 David Wall Volvo S60 +29.9250

20 Scott McLaughlin Volvo S60 +5 varv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!