Självkörande Audi RS7 ska göra 240 km/h runt Hockenheimring

Vi kommer allt närmare en verklighet bestående av självkörande, så kallade autonoma, bilar. Audi tänker visa upp hur långt man kommit med tekniken och ska låta en RS7 Sportback göra ett varv runt Hockenheimring i farter upp till 240 km/h.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Audi ska genomföra den autonoma körningen på den tyska racerbanan söndagen den 19 oktober. De utlovar en körning med millimeterprecision och i hastigheter i paritet med om det hade suttit en professionell tävlingsförare bakom ratten. Hastigheterna det talas om på förhand är alltså uppemot 240 km/h.

Med denna RS7 Sportback vill Audi visa upp hur stor potential det finns i självkörande bilar som de tror stort på i framtiden. Den är alltså inte en uppvisning i hur framtida motorsport kommer att se ut. Tänk dig Formel 1 utan förare. Steget efter Formel E? Kan det vara någonting?

Filmen ovan är en liten aptitretare för att skruva upp temperaturen inför den stora dagen. 19 oktober alltså.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!