Foto: DPPI Media / Francois Flamand / DPPI

Sjukdom tvingar Rickard Rydell att återigen missa WTCC

Rickard Rydell har ännu inte blivit bra från sin sjukdom, sköldkörtelinflammation, och varken han eller teamet kommer att vara med i helgens WTCC-tävling i Ungern. – Det här är en extremt ledsam situation, och det är naturligtvis jättetråkigt att missa så mycket värdefull körtid så här i början av säsongen, säger Rydell.

Den tidigare BTCC-mästaren missade även förra tävlingen i Marocko på grund av sjukdomen.

– Vi hade verkligen behövt de här tävlingarna för att testa ut bilen, men det enda jag kan göra är helt enkelt att lyssna på läkarnas rekommendationer och ha tålamod. Det går åt rätt håll, men i nuläget finns det ingen chans att sätta sig i en racerbil. Jag har aldrig varit med om något lika frustrerande och hoppas verkligen att jag är i form igen i tid till Nürburgring, säger Rydell.

Teamet övervägde att ta in en annan förare som ersättare men valde att avstå i slutändan och siktar istället på att vara tillbaka på WTCC-tävlingen på Nürburgring Nordschleife.

– Vi har verkligen ställts inför en minst sagt speciell start på den här säsongen, och det är en i högsta grad olycklig situation. Det viktigaste är att Rickard återhämtar sig på bästa sätt och vi har den största respekt för läkarnas rekommendationer. Vi kommer aldrig på något sätt att utsätta Rickard eller vår satsning för några onödiga risker och är beredda att ge det den tid det tar, säger teamchef Nicklas Karlsson.

– Rent sportsligt påverkas vi naturligtvis negativt av det här – särskilt under en period då vi hade planerat att komma igång med vårt testprogram på allvar. Vi har utvärderat våra alternativ för den här helgen tillsammans med våra partners och kommer inte att ta in någon ersättare. Istället fokuserar vi nu helt på att skapa rätt förutsättningar för att komma tillbaka starkare än någonsin så fort det bara går.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!