070424_nascar_kina

Ska NASCAR köra i Kina?

Kina är världens hetaste bilnation för tillfället och det har inte gått amerikanska NASCAR förbi. Nyligen tog en kvartett i styrelsen, inklusive chefen Brian France, en tripp till Kina för att sondera terrängen.

De var där för att diskutera framtida projekt men säger att det just nu i alla fall inte är aktuellt med ett lopp i Kina för huvudserien Nextel Cup. Men, det kan bli tal om race i de lägre divisionerna, som Busch Series. NASCAR har tidigare gästat Asien då de körde uppvisningsrace i Japan 1996-1998.

Den nya Speed Car-serien, där Stefan Johansson ska köra, drar igång i höst. Dess bilar är snarlika NASCAR och tävlingarna kommer till viss del att köras i Asien. NASCAR-organisationen säger sig inte ha något med detta att göra, men bilarnas utseende kommer att föra tankarna till NASCAR och så att säga kratta manegen för ett eventuellt intåg i Kina.

I dag kör NASCAR alla 36 deltävlingarna i USA, men Busch-serien har ett race i Mexiko sedan 2005 och kommer att köra i Kanada för första gången i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!