Joel Eriksson Foto: ADAC Motorsport

Skånska racingframgångar i helgen

Två av våra duktiga skånska racingungdomar skördade fina framgångar i helgen. Gustav Malja från Malmö och Joel Eriksson från Tomelilla.

Gustav Malja tog sin främste merit i Formel Renault 3,5 när han blev tvåa på ett blött Nürburgring, GP-slingan.

Framgången kom i det andra av helgens två race, som Malja inledde från sjätte plats. I ett händelserikt lopp kom striden om segern till slut att stå mellan Malja och teamkamraten Tio Ellinas (23, Cypern), där Malja under ett dramatiskt slutvarv i alltmer intensivt regn tog sig upp i tillfällig ledning innan Ellinas svarade upp och därefter behöll taktpinnen in i mål

Pallvisiten är Maljas andra den här säsongen, efter en tredjeplats i Budapest tidigare i år.

Gustav Malja slutade åtta i lördagens Race 1, och är nia totalt i mästerkapssammandraget. Nästa deltävling i Formula Renault 3.5 Series, säsongens näst sista, körs i franska Le Mans om två veckor (25-27 september).

Också i Tyskland, men på Oschersleben, svarade Joel Eriksson för fina resultat. Två segrar, av tre möjliga, i det tyska Formel 4-mästerskapet gör att han har chansen till totalseger med en racehelg (tre heat) kvar att köra.

Eriksson är 30 poäng bakom Marvin Dienst i den sammanlagda mästerskapstabellen, med 75 kvar att köra om vid F4-finalen på Hockenheim i södra Tyskland den 2-4 oktober. Eriksson blir sämst trea i sammandraget.

 

Foto: Mattias Persson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!