100104-sandell skoda 2010

Skoda satsar på Sandell ett år till

Patrik Sandell och Emil Axelsson fortsätter med Skoda i rally-VM. De låg längre bra till för guld i fjol. Men ett par brutna tävlingar under andra delen av säsongen gjorde att de slutade på fjärdeplats i tabellen.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta både med Red Bull och Skoda ett år till. BRR som driver Red Bull Rally Team är enormt professionella och troligen det allra bästa teamet just nu, säger Patrik Sandell.

– Det är även kanon att få fortsätta med Skodan. Redan första året visade sig bilen vara otroligt driftsäker. Så med samma team och samma bil kan vi nu bygga på erfarenheterna från förra året. Målet kan bara bli att ta hem VM-titeln, fortsätter Sandell.

Teamchef Raimund Baumschlager förklarar varför de väljer att satsa på svenskarna ännu ett år.

– Med Sandell och Axelsson har vi en duo som är kapabla att ta hem VM-titeln. De är dessutom enormt bra lagspelare, vilket är en väldigt viktig faktor. Och med Skoda Fabia S2000 har vi en definitiv vinnarbil. Så det är på alla sätt ett beprövat team vi satsar på, säger Raimund Baumschlager.

Även i år kommer Patrik och Emil alltså att köra en Skoda Fabia Super 2000, men i en ny klass den här gången. Den tidigare PWRC-klassen delas nu upp i två olika delar, där Grupp N-bilarna och Super 2000-bilarna kör var för sig. Den nya klassen som svenskarna kör heter Super 2000 World Rally Championship, med förkortningen SWRC. Första tävlingen blir Svenska Rallyt 12-14 februari.

2010 FIA Super 2000 World Rally Championship

12-14 februari – Sverige

2-4 april – Jordanien

7-9 maj – Nya Zeeland

30 juli-1 augusti – Finland

20-22 augusti – Tyskland

1-3 oktober – Frankrike

12-14 – Storbritannien

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!