090525 sandell

Snopet för Patrik Sandell i rally-VM

Patrik Sandell i en Skoda Fabia Super 2000 hade segern i PWRC-klassen i VM som i en liten ask inför sista sträckan i Rally Sardinien. Men han lyckades inte ta hem vinsten.

Patrik Sandell ledde med fyra sekunder inför sista sträckan och skulle egentligen bara ta sig i mål så borde segern varit klar. Men Nasser Al-Attiya som låg tvåa i en Subaru Impreza ville annat. Han måste ha stått upp och kört och slog en snopen Sandell med 1,5 sekunder i mål.

Patrik Sandell missade därigenom att ta sin tredje seger i klassen för året och ligger trea i mästerskapet.

Inledningsvis var även Patrik Flodin i sin ryska Subaru Impreza med och slogs om segern i klassen, men ett drivaxelbrott och senare en brand sinkade honom rejält. Flodin slutade fyra i klassen.

I huvudklassen WRC blev det äntligen skifte på förstaplatsen efter Sebastien Loebs många segrar. Det var kraschbenägne finländaren Jari Matti Latvala som äntligen höll sig på vägen och då blev det seger före Ford-kamraten Mikko Hirvonen.

Norrmannen Petter Solberg i sin privata, och egentligen utdaterade, Citroën Xsara, tog en fin tredjeplats före Sebastien Loeb som gjorde sitt sämsta VM-resultat på många, många år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!