090104-dakar-2009-del2

Spanien förpassade Sverige till fjärdeplatsen

I går var det kartläsaren Tina Thörner som tog tag i taktpinnen tillsammans med sin förare Nasser Al-Attiyah. Men i dag, under andra dagens sträcka, var det i stället spanjoren Carlos Sainz som var på hugget och körde först i mål.

Dagens sträcka mellan Santa Rosa de la Pampa och Puerto Madryn, 23,7 mil lång, dominerades i bilklassen av förre WRC-stjärnan Carlos Sainz. Han lotsade sin Volkswagen i mål 1 minuter och 14 sekunder före tvåan, fransmannen Stéphane Peterhansel i en Mitsubishi. På plats tre hittar vi sydafrikanen de Villiers, Volkswagen och på plats fyra spanjoren Roma i en Mitsubishi. På femte plats hamnade franske skidåkaren Luc Alphand och först på nionde plats körde Nasser Al-Attiyah in med svenska Tina Thörner vid sin sida, 6 minuter och 32 sekunder bakom Carlos Sainz. Den helsvenska bilen med Wallentheim och Ohlsson körde in på 64:e plats drygt 2 timmar och 22 minuter efter. Sist av svenskarna hamnade Eje Elgh som är kartläsare till italienaren Barilla. De körde in på 130:e plats, över fem timmar efter täten.

I totalen droppade Nasser Al-Attiyah och Tina Thörner från första till fjärde plats och ligger nu 4 minuter och 15 sekunder efter ledande Carlos Sainz. Ökenräven Peterhansel ligger i sin Mitsubishi på tredje plats, knappt fyra minuter efter.

I mc-klassen nådde svenskarna inga framskjutna placeringar. Thomas Berglund var bäst för dagen med 23:e plats, drygt 18 minuter efter täten. Annie Seel var näst bäste svensk med 90:e plats, drygt 53 minuter efter holländaren Verhoeven som korsade mållinjen först i dag.

I totalen toppar spanjoren Coma på en KTM-hoj, knappt 14 minuter före Verhoeven. Bäste svensk är Berglund på 34:e plats, drygt 1 minuter och 10 minuter efter täten. Annie Seel ligger på 63:e plats, drygt en och en halv timme efter.

I morgon är det dags för nästa etapp, från Puerto Madryn till Jacobacci. En lång etapp som sträcker sig 61,9 mil genom växlande terräng med branta stup och backar. Av förarna kräver den här sträckan betydligt mer än tidigare och kanske redan här sållas agnarna från vetet?!

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!