Spännande svenska rallycrossnyheter

I dagarna har det avslöjats fler intressanta nyheter som berör den svenska rallycross-scenen.

Boliden-baserade Marklund Motorsport har värvat fjolårets Global Rallycross-mästare Topi Heikkinen till teamet. Topi dominerade rallycrossäsongen i USA förra året och utöver GRC-titeln segrade han i två X Games-tävlingar. Då körde han en Ford Fiesta från Olsbergs.

 Nu blir det alltså Volkswagen Polo och satsning på rallycross-VM, det första i historien. Även X Games i Austin, Texas står på programmet.

Teamkamrat blir Anton Marklund.

 Det kommer fler och fler förare till SM i rallycross som i år körs med Supercar-bilar, samma som i VM, och i regi av STCC.

 Senast i raden är en av Sveriges populäraste rallycrossförare, Fredrik Tiger från Kalix. Han har sedan tidigare tre SM-guld i klassen Super Nationell och en trogen supporterskara från hela landet.

 Nu tar han steget upp till Supercar i en Ford Focus som byggts av Michael Jernberg.

 I år är det SM som gäller men även VM-deltävlingen i Höljes. På sikt är det hela VM-serien som lockar.

 En annan förare som tar steget upp till Supercar är Robin Larsson, son till Europamästaren Lars Larsson. Larsson har tidigare tävlat internationellt och blev i fjol tvåa i EM-klassen TouringCar.

 Nu blir det SM, eller RallyX SuperCar Scandinavia, som arrangörerna vill kalla det och det i en helt nybyggd Audi S1. Även här är det en full VM-säsong som ligger i pipeline.

 Robin Larsson har stark uppbackning. Pappa Lars, Michel Jernberg och Ingvar Gunnarsson, meriterad förare och bilbyggare, finns med i teamet.

 Fler förare till rallycrossen kommer att presenteras inom kort.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!