070808-mclaren-domedag

Spionaffären i F1 avslutad av FIA – men inte civilt

Det blir ingen undersökning av McLarens F1-racer för 2008. Internationella Bilsportförbundet (FIA) har avslutat affären.

McLaren bad tidigare Ferrari och FIA om ursäkt för spionaffären som överskuggat årets säsong. Teamet menade att de inte hade insikt i hur många medarbetare som hade tillgång till informationen och erbjöd sig även att frysa utvecklingen av detaljer till 2008 som skulle kunna vara relaterade till informationen om Ferrari-bilarna.

Det var tänkt att FIA skulle besiktiga McLarens bilar den 14 februari för att se om de kunde tänkas använda sig av olaglig information. Men efter McLarens ursäkt ställs nu detta in och FIA avslutar affären.

Det innebär dock inte att allt är frid och fröjd. Ferrari kommer att fortsätta att driva fallet i civila domstolar i både Italien och England, det gäller då de personer som har varit inblande i F1-spionaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!