Stark TCR-helg för WestCoast Racing medan Engström tappade

Svenskteamet WestCoast Racing hade en stark TCR-helg i Singapore medan Tomas Engström tappade från framskjutna startpositioner i båda tävlingarna.

WestCoast Racing-föraren Kevin Gleason tog hand om segern i första tävlingen efter att mästerskapsledaren Stefano Comini fick tekniska problem i slutskedet av tävlingen och tappade till andra plats. Gleasons teamkollega Gianni Morbidelli säkrade en dubbelpall för WestCoast Racing med tredje plats.

I andra tävlingen startade tidigare STCC-föraren Engström från pole position i sin Volkswagen Golf tack vare omvänd startordning. Men svensken tappade mark allt eftersom tävlingen fortsatte och korsade mållinjen på nionde plats.

Morbidelli tog hand om fjärde plats framför sin teamkollega Gleason på femte plats. Segrade gjorde spanjoren Jordi Gené bakom ratten på sin SEAT León.

I mästerskapet leder SEAT-föraren Comini, som blev tvåa i andra tävlingen, fortsatt med en marginal på elva poäng till Pepe Oriola. Morbidelli ligger på fjärde plats, 47 poäng bakom mästerskapsledningen med två tävlingshelger kvar av årets säsong.

TCR fortsätter den 25:e oktober på Buriram i Thailand.

Resultat Race 1 - Topp 5

1 Kevin Gleason Honda Civic 10 varv

2 Stefano Comini SEAT León +0.810

3 Gianni Morbidelli Honda Civic +4.730

4 Pepe Oriola SEAT León +5.140

5 Sergey Afanasyev SEAT León +7.752

Resultat Race 2 – Topp 5

1 Jordi Gené SEAT León 10 varv

2 Stefano Comini SEAT León +3.637

3 Pepe Oriola SEAT León +5.492

4 Gianni Morbidelli Honda Civic +11.054

5 Kevin Gleason Honda Civic +14.779

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!