Startfältet klart för DTM 2016

Audi, BMW och Mercedes har färdigställt sina föraruppställningar för DTM 2016 där Mattias Ekström och Tom Blomqvist representerar de blå-gula färgerna.

Totalt kommer 24 förare att tävla i årets mästerskap, åtta från varje biltillverkare, och jämfört med fjolåret sker endast en ändring.

Regerande mästaren Pascal Wehrlein har lämnat Mercedes för att tävla för Manor Motorsport i årets Formel 1-säsong och ersätts av 19-åriga GP3-mästaren Esteban Ocon.

– Det är en otrolig känsla att bli del av ett så professionellt och starkt mästerskap. Jag är väldigt nöjd att köra för Mercedes, säger Ocon.

Ekström gör sin 16:e säsong för Audi i år och var inblandad om mästerskapsfighten förra året där han till slut blev trea totalt.

Tom Blomqvist, son till rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist, fortsätter att tävla för BMW efter att ha tagit sin debutseger i DTM förra året.

DTM-säsongen 2016 startar traditionsenligt på Hockenheim i Tyskland den åttonde maj.

Audi

Mattias Ekström

Miguel Molina

Edoardo Mortara

Nico Müller

Mike Rockenfeller

Timo Scheider

Jamie Green

Adrien Tambay

BMW

Tom Blomqvist

Marco Wittmann

Martin Tomczyk

Timo Glock

Maxime Martin

Bruno Spengler

Augusto Farfus

Antonio Felix Da Costa

Mercedes

Gary Paffett

Paul Di Resta

Robert Wickens

Christian Vietoris

Daniel Juncadella

Lucas Auer

Esteban Ocon

Maximilian Götz

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!