Foto: - Ahlgren Graphics Sweden - Ahlgrengraphics.com -

STCC ändrar kvalreglerna efter förarkritik

Reglerna för kvalificering i STCC 2015 har ändrats med den omvända startordningen flyttad från förta tävlingen till andra tävlingen.

Förra året vände man resultatet i Q1-kvalpasset till startordningen för första tävlingen, ett format som förarna kritiserade då de menade att det orsakade krascher med oerfarna förare som startade längre fram. I år kommer Q1-passet istället att vändas till startordningen för andra tävlingen.

– En jättebra förändring. Som det var förra året kunde jag ha skitit i att köra förstaracen, det hade jag tjänat poäng på i slutändan, säger trefaldiga STCC-mästaren Fredrik Ekblom till na.se.

Kvalformatet är oförändrat i övrigt med två pass: Q1 på 20 minuter som avgör startordningen för andra tävlingen (och är poänggivande) och Q2 i ”Super Pole-format” med ett varv per förare som avgör startordningen för andra tävlingen.

STCC startar åttonde maj på Skövde Airport Race.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer