Foto: AhlgrenGraphicsSweden - AhlgrenGraphics.com

STCC avslöjar kalendern för 2016

STCC-organisationen har släppt kalendern för 2016-säsongen med totalt 14 tävlingar i kombination med RallyX.
Teknikens Värld

STCC-säsongen startar den första maj på flygplatsbanan i Skövde och finalen körs på Knutstorp i Skåne den 24:e september.

De enda två ändringarna jämfört med årets kalender är att kvällsracet på Mantorp Park bytt plats med Anderstorp för tävling två och tre samt att fyra av tävlingarna körs på söndagar istället för lördagar. Tävlingarna i Skövde, Anderstorp, Falkenberg och Karlskoga kommer att köras lördag-söndag.

Likt förra säsongen körs rallycross-mästerskapet RallyX tillsammans med STCC under ett par tävlingar. Dessutom körs RallyX On Ice med start två månader innan STCC-säsongen där förarna gör upp på plogade banor i orter som Åre, Sälen och Piteå.

– Totalt har vi 14 fartfyllda och intensiva tävlingshelger att se fram emot kommande säsong, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Hittills anmälda team till STCC 2016 är Polestar Cyan Racing med två Volvo S60-tävlingsbilar för prins Carl Philip och en ännu ej avslöjad förare. Men Lundin menar att samtliga team från 2015 tävlar vidare och att fler är på väg.

– Alla team som var med i år kommer att köra även 2016. Utöver det har vi långtgående diskussioner med både nya team och nya bilmärken, säger Lundin.

STCC 2016

1 maj: Skövde (RallyX)

26 maj: Mantorp, kvällsrace

19 juni: Anderstorp

10 juli: Falkenberg

14 augusti: Karlskoga

3 september: Solvalla (RallyX)

24 september: Knutstorp (RallyX)

RallyX On Ice 2016

31 januari: Piteå

19 februari: Trysil

26 februari: Sälen

4 mars: Åre

RallyX Nordic 2016

1 maj: Skövde (STCC)

4 juni: Arvika

28 juli: Strängnäs

3 september: Solvalla (STCC)

24 september: Knutstorp (STCC)

8 oktober: Norge

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!