091103-stcc-2010 2011

STCC blir skandinaviskt mästerskap

Redan nästa säsong blir STCC ett skandinaviskt mästerskap. Det avslöjades i dag på en presskonferens i Stockholm.

2010 kommer det alltjämt att köras ett svenskt STCC-mästerskap med tio deltävlingar. Men fyra av dessa ingår i ett skandinaviskt mästerskap och två av deltävlingarna kommer att köras på danska Jyllandsringen.

2011 tas steget fullt ut för enbart ett skandinaviskt mästerskap. Hur fördelningen av tävlingar blir då är inte helt klart men troligen körs två av tävlingarna på Jyllandsringen, danska DTC arrangerar en deltävling på Sturup Raceway, en i Norge och försöker få dispens att köra på miniatyrbanan Padborg Park. Resterande tävlingar kommer att köras på svenska banor. Det är inte klart hur många race som kommer att köras.

Fördelen med ett skandinaviskt mästerskap är att många sponsorföretag har aktiviteter i båda länderna och att det borde bli bra och tuffa startfält. Tio till tolv bra bilar från STCC kompletteras med minst lika många bra från DTC och mästerskapet kommer därmed att bli ett av de största i världen.

I ett framtida perspektiv hoppas arrangörerna att norska och finska team ska ansluta till mästerskapet.

2012 ska ett nytt tekniskt reglemente börja gälla. Målsättningen är att det ska köras med bilar som är ”mer” racerbil än dagens, de ska vara snabbare och det ska bli billigare. Något konkret förslag föreligger inte ännu.

 

Skandinaviska mästerskapet 2010

24-25 april Jyllandsringen.

4-5 juni City Race Arena, Göteborg

3-5 september Jyllandsringen

17-18 september Ring Knutstorp

 

De övriga deltävlingarna i STCC 2010 är inte fastställda men den inhemska finalen kommer att köras på Mantorp Park två veckor efter den skandinaviska finalen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!