Foto: Tony Welam

STCC-chefen får sparken

I slutet av september månad får STCC:s verkställande direktör Jonas Lundin lämna sin position. Det är den officiella förlusten på 38 miljoner kronor under 2016 som är den bidragande orsaken.

Jonas Lundin anställdes av STCC 2014 för att vända den kantrade skutan rätt. Det har inte lyckats och efter rallycrosstävlingen i Strängnäs nästa helg är det färdigjobbat. Han ska dock kvarstå som delägare i företaget STCC AB.

Lundin kom till STCC under sämsta tänkbara omständigheter efter tvisten mellan STCC och utbrytargruppen TTA. Det kördes dock vidare med TTA-bilar under några år innan det till 2017 byttes till det nuvarande TCR-reglementet med mer standardliknande bilar.

Under åren infördes även en rallycrossklass i STCC, RallyX Nordic, som stundtals körts tillsammans med STCC-racen. Nu är det dock färdigåkt för Jonas Lundin och han kommer att ersättas av den förre marknadsschefen på Polestar, Hans Bååth.

Enligt vad vi erfar går STCC in i 2018 med blanka papper vilket bland annat innebär inget kontrakt med SVT om sändningar för 2018 och inte heller Solvalla om en deltävling.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!