Foto: Mediaempire

STCC drar norrut

Nu är det klart att STCC Airport Race Östersund blir av. Tävlingen kommer att köras på Åre Östersund Airport den 10-11 augusti nästa år och även de tre efterföljande åren.

Norrlänningarna har varit svältfödda på banracing i många år. Det har varit många mil till närmaste svenska bana som varit antingen Karlskoga eller Mantorp Park. Tidigare kördes det STCC i norska Mo i Rana, men inte nu längre.

Nu blir det alltså tävling på Östersunds flygfält på en temporär bana och det är också premiär för en STCC-tävling på ett flygfält.

Det är dock inte första gången det körs racing i trakten. På främst 60-talet arrangerade MK Nordjämten många tävlingar på Hallvikens flygfält i Strömsund, åtta mil norr om Östersund.Det kördes till och med SM-klasser, men främst var det vad som kallades HL-trofén. HL står för Hastighet Landbana.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!