STCC final 10 september!

Tanken var att STCC skulle meddela de officiella datumen för STCC kalandern på årets bilsportmässa i helgen. Men Teknikens Värld kan redan nu avslöja att finalen körs tidigare än någonsin.

STCC-finalen 2006 på Mantorp Park kommer att köras tidigare än någonsin, den 10 september. Detta för att inte kollidera med ett annat publikkärt evenemang, riksdagsvalet, som avgörs den 17 september, den helg STCC normalt brukar köra sin final. STCC kommer att offentliggöra sina tävlingsdatum vid Bilsportmässan i Älvsjö nu i helgen, men teknikensvärld.se kan redan nu avslöja finaldatum. Tävlingskalendern totalt sett är idag (måndag 21/11) ännu inte helt fastställd. STCC ser en ny ljus framtid. Sedan oktober drivs STCC av en ny ledning med företagaren Rickard Pålsson, Malmö, i spetsen och saker har redan hänt. Bland annat har Pålsson och hans manskap skrivit kontrakt med SVT om att sända STCC , återige med Johan Toren som programledare. Under 2005 har STCC visats i Viasat och ZTV med katastrofalt låga tittarsiffror. STCC kommer att sändas i programmet Race som varvar dessa sändningar med tyska DTM där Mattias Ekström jagar en ny titel 2006. Vad gäller startfältet 2006 är mycket oklart och under förhandling. Men nytändningen och det nyligen avtalade tv-kontraktet gör att många satsar stort. Räkna med att de flesta från årets startfält stannar kvar. Mästaren Rickard Göransson har gjort stordåd även efter finalen i år och blev även europamästare för standardvagnar . Om det räcker för en internationell styrning är oklart men han kör, tillsammans med stallkamraten Thed Björk, Dubais 24-timmarslopp den 12-13 januari för BMW-teamet Schubert. Stallkamrat blir bland andra snabba tyskan Claudia Hürtgen. Det ryktas vidare om ett antal nya bilar på väg till Sverige. Alfa Romeo har lagt ned sin VM-satsning och där står ett antal bilar och väntar på nya ägare. Chevrolet Lacetti har under året utvecklats i positiv riktning och det sägs att bilar kan vara på väg hit. Seat har tidigare tävlat i STCC med Toledo, och satsar nu grymt stort i VM med sex toppförare i WTCC. Inte omöjligt att vi får se både en och två Seat Leon även i Sverige.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!