Foto: Micke Fransson/teambild.se

STCC flopp i TV – tusen tittare

I helgen var det premiär för STCC på Ring Knutstorp men även för livesändningar på Sportkanalen. Det blev inte speciellt lyckat.

Den officiella publiksiffran på Ring Knutstorp var 6 500 vilket STCC säger sig vara nöjda med. De senaste åren har tittarsiffrorna på SVT2 varit bra nog att täcka upp för eventuellt publikbortfall.

Men sändningen på Sportkanalen lockade 1 000 tittare! Ett rejält bottennapp.

Tittarsiffran kommer från oberoende MMS och är säkerställd.

STCC:s vd Daniel Sporre försöker lite lamt försvara sig med att det går att titta på C Mores app också, men det räknas ju inte in och det är riktiga tittarsiffror sponsorer och andra tittar och bedömer på.

Förra årets premiär sågs av 86 000 tittare på SVT2, även det faktiskt en ganska dålig siffra, men jättebra jämfört med 1 000 tittare.

– Vi har ett långsiktigt samarbetsavtal med C More (som äger Sportkanalen), säger Daniel Sporre. Men det är klart vi måste göra en analys av detta.

En timme efter publicering har betydligt fler läst denna artikel än det antal som såg STCC-sändningen på TV.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!