071203-stcc-bmw-gala

STCC-hjältar hyllade på BMW-gala

I helgen gick BMW Sport Trophy av stapeln. Där delades det ut närmare fyra miljoner kronor till de 25 främsta privatförarna som kör BMW. Fyra av dessa kommer från STCC och de fick dela på en halv miljon kronor.

Fyra svenska STCC-förare var speciellt inbjudna till BMW Sport Trophy i helgen. Dessa var Fredrik Ekblom, Richard Göransson, Janne ”Flash” Nilsson och Robin Rudholm. Inbjudna var också övriga av 25 bästa BMW-förarna från hela världen. Förare från Formel 1, Formel BMW, WTCC, BTCC och andra sportvagnsserier.

– Den här galan är i huvudsak vårt sätt att säga tack till alla förare, team, sponsorer och journalister som följt oss runt om på racerbanorna i år, säger BMW:s motorsportchef Mario Theissen i ett pressmeddelande.

BMW har alltså instiftat en tävling som kallas BMW Sport Trophy. I den tävlar ”privatförare” för BMW från hela världen. Förarna bedöms enligt ett poängsystem och de serier de tävlar i. STCC rankas på samma nivå som WTCC och BTCC. En seger i STCC ger alltså lika mycket poäng som att vinna en WTCC-tävling.

– Jag fick ju inte vinna i mina inhopp i WTCC i år, då är det skönt att se att segrarna i STCC räcker till, säger Fredrik Ekblom med ett leende.

STCC-mästaren Fredrik Ekblom kom på en andra plats över de 25 mest framgångsrika förarna runt om i världen. Det gav honom en prissumma på 25 000 euro. Han placerade sig strax efter segrande britten Colin Turkington och före landsmannen Richard Göransson som kom på tredje plats och fick 20 000 euro extra i plånboken.

– Känns fantastiskt roligt, en perfekt julklapp. Det här var femte gången för mig på galan och det var roligt att få hamna i topp. Det har gått bra hemma och bra i de 24-timmarslopp jag kört för BMW. Nästa år siktar jag på att avancera på listan, säger Richard Göransson.

Teamkollegan till Richard Göranssons, Janne ”Flash” Nilsson, slutade på en tolfte plats.

– Det här var första gången för mig på galan, imponerande och otroligt stort, jag är sporrad att förbättra min tolfte plats till 2008, säger ”Flash”.

Robin Rudholm har inte kört några internationella lopp i år, men lyckades med framgångarna i STCC sluta på en 17:e plats i BMW Sports Trophy.

– Vi hade en fantastisk helg i München. BMW ordnar allt med högsta kvalitet. Allt från privatchaufför från flyget till femstjärnigt hotell. Verkligen en upplevelse, säger Robin Rudholm.

På bilden ovan, från vänster: Janne ”Flash” Nilsson, Richard Göransson, Robin Rudholm och Fredrik Ekblom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr