STCC jobbar vidare med rallycross

Alldeles efter STCC-finalen på Solvalla sa STCC att de till 2013 ville ha även rallycross på sina tävlingar. Arbetet med detta har fortsatt och omfattar även en helt ny klass.

Diskussionerna mellan STCC och Svenska Bilsportförbundet om att driva rallycross 2013 fortsätter. Tävlingsformen kommer att kallas Rallycross Supercars. Målsättningen är vidare att introducera en ny klass, Supercar Light, som en instegsklass för yngre talanger.

Supercar Light är en nykonstruerad bil utvecklas av Andreas Eriksson på Olsbergs/MSE AB som byggt de flesta Ford Fiesta som rullar i rallycrossen.

Supercar Light kommer till skillnad mot de större Supercars att ha cirka 300 hästkrafter. Supercars-bilarna ligger i dag på runt 600 hästkrafter. På filmen nedan kan du se Andreas Eriksson testa den nya Super Light-bilen. Fortfarande har det inte gått ut något officiellt meddelande från STCC eller TTA om det blir någon sammanslagning av serierna till 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!