060908_stcc

STCC kan avgöras i helgen

På söndag körs den åttonde deltävlingen i STCC på Ring Knutstorp. Thed Björk från Örebro har chans att avgöra redan inför finalen. Men Audi-föraren får det inte lätt.

Thed Björk leder med elva poäng före Richard Göransson, även han Örebro i BMW, och med tretton poäng före holländske BMW-föraren Duncan Huisman. Vinner Björk är han svensk mästare, det kan även räcka med lägre placeringar beroende på hur det går för konkurrenterna. Men Thed Björk kommer till knixiga Ring Knutstorp med full viktlåda vilket är en nackdel, dessutom kommer han troligen att bli hårt uppvaktad. Risken är uppenbar att Björks race slutar innan målgång. 

Såväl Richard Göransson som Duncan Huisman försäkrar att det ska gå juste till och ingen av de två lär försöka sig på något eftersom det är lätt att deras egna bilar blir skadade. Men Jan "Flash" Nilsson har inget att förlora och vill förstås gärna ha mästerskapet till sitt eget team där Richard Göransson kör. Robin Rudholm, BMW, har ett horn i sidan till Björk efter förra tävlingen på Ring Knutstorp då han blev avkörd i ledning några kurvor före mål. Rudholm kommer att under alla omständigheter agera hjälpryttare till sin teamkamrat Huisman. 

Thed Björk gör nog bäst i att vakta ryggen och inte ge sig in i allt för närgångna dueller. Å andra sidan har han en rätt duktig livvakt i form av teamledaren Tommy Kristoffersson. För första gången ger finaltävlingen på Mantorp Park inte dubbla poäng och det skulle vara tråkigt för alla inblandade, utom Thed Björk förstås, om allt var över innan start. 

Men jag har en känsla i maggropen som säger att det inte kommer att vara det! Vid fyratiden på söndag får vi se om jag har rätt eller fel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!