070509_thed_i_tjeckien

STCC-mästaren kör i Tjeckien

I helgen gör Thed Björk debut i det tjeckiska racingmästerskapet. Där ska han köra samma DTM-Audi som han körde för Audi Sport-teamet förra året.

Välbekante STCC-mästaren Thed Björk ska i helgen köra tretimmarsloppet på Most-banan i tjeckiska racingmästerskapet. Tillsammans med två tjeckiska förare kör han för Audi-teamet BRT (Bohemia Racing Team) med Thed som försteförare. Redan i dag, onsdag, flyger han till Tjeckien för att deltaga i morgondagens tester.

När Thed fick frågan om att köra för BRT i helgen fanns det ingen tvekan eftersom han är ledig kommande helg och för att han är van vid DTM-Audin sedan förra året.

Hans mål är att plocka höga poäng för det tjeckiska teamet i mästerskapets högsta klass.

- Det blir roligt att hoppa in i en DTM-bil igen, det är nyttigt för mig att tävla i en så snabb bil, även för STCC-körningen. Jag vet inte så mycket om konkurrensen än, mer än att bland annat den tidigare DTM-föraren Stefan Mücke kör i Tjeckien, berättar Thed.

Thed imponerade i DTM förra året. Redan på sin första träning körde han in på tredje snabbaste tid när han rattade 2004 års Audi A4 för ett privatteam.

Tommy Kristoffersson, Theds stallchef i STCC, säger att det ligger i deras intresse att få förarna att växa internationellt. Det ger erfarenhet och är nyttigt även för tävlingarna på hemmaplan. Räkna med att Audi Sport håller ögonen på Thed.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet