Foto: Jerry Karlgren

STCC-mästaren snabbast i testpremiären

Regerande mästaren Thed Björk var snabbast under årets första STCC-test på Ring Knutstorp i Skåne. Testet var riktigt jämnt där topp fyra var inom en tiondel.

Näst snabbast var Dacia-föraren Mattias Andersson, ynka 65 tusendelar bakom Björk som hade sin teamkollega Fredrik Ekblom på tredje plats, 83 tusendelar bakom.

WestCoast Racing-föraren Fredrik Larsson, som slutade på andra plats i fjolårets mästerskap, var fjärde snabbast, 0.097 sekunder från snabbaste tid. Fyrdubbla STCC-mästaren Richard Göransson var siste man inom topp fem, strax under halvsekunden från Björks tid.

Medan toppen dominerades av erfarna STCC-förare hade nykomlingarna det desto tyngre. Bäst lyckades Kia-nykomlingen Erik Johansson, som officiellt ännu ej avslöjats av teamet och listades som TBA i tidtagningen under testdagen, med sjunde bästa tid.

Testpasset hade en rejäl avåkning i form av Team Tidö-föraren Roger Samuelsson som tappade kontrollen efter NGK-krönet och slog i räcket. Som tur var skadorna på bilen inte allvarliga och Saab-föraren var tillbaka på banan senare under dagen.

STCC-testet fortsätter på andra och sista dagen på fredag med start 10.00.

Knutstorp STCC-test – Topp 5

1 Thed Björk Volvo S60 57.592

2 Mattias Andersson Dacia SE +0.065

3 Fredrik Ekblom Volvo S60 +0.083

4 Fredrik Larsson BMW SR +0.097

5 Richard Göransson Saab 9-3 +0.463

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!