Foto: - Ahlgren Graphics Sweden - Ahlgrengraphics.com -

STCC ska införa nytt reglemente

STCC-organisationen har bekräftat att ett nytt reglemente kommer att införas ”om ett par år”.

– Inför ett byte till ett annat reglemente, när det nu sker om ett par år, så tror jag att det här kommer att segla rejält. Det gäller bara att vi ska invänta det rätta reglementet och se att det fungerar, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB, på mästerskapets podcast.

STCC har sett en nedåtgående trend av antal startande under de senaste säsongerna med 12 bilar i årets säsong och rykten har gjort gällande att ett byte till de nya TCR-reglerna är på gång.

– Vi tittar jätteintensivt på TCR och tycker att det är jättespännande. Jag tror att det är den typen av reglemente som vi behöver och vi behöver framförallt serier runt omkring oss som åker samma reglemente. Vi är en ensam ö som det är nu och det är inte optimalt, man behöver ha tillgång till begagnade bilar och en eftermarknad. Lyckas TCR med det man säger inför 2016 med sju-åtta bilmärken så kommer det vara högintressant för Sverige, säger Lundin.

Det nuvarande reglementet introducerades 2013 efter STCC/TTA-kriget och bekräftades tidigare i år att behållas till minst 2017, regler som enligt Lundin hindrar mästerskapet från att växa.

– Det är ju en svår nöt att knäcka och jag tror att i nuvarande reglementet som vi sitter med och har fått ärva, som i sig har väldigt fräna bilar, så kommer vi inte kunna ha 25 bilar på gridden som vi önskar. Målet är självklart att vi ska vara några fler än vad vi hade i år och det jobbar vi stenhårt med teamen, säger Lundin.

Lundin har tidigare angett att fler team och tillverkare är på väg in i mästerskapet inför 2016, men hittills utan att släppa några närmare detaljer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!