060130_stcc

STCC skriver avtal med Michelin

STCC kommer att köra med Michelindäck från och med 2006. Det meddelade STCC-ledningen under måndagen efter att ett treårsavtal slutits med den franske däcktillverkaren.

Världens största däcktillverkare, Michelin, har skrivit avtal med STCC. De kommande tre åren, 2006-2008, ska det franska jättemärket vara officiell däckleverantör till STCC.

Michelin har många meriter från motorsportvärlden. Bara förra säsongen hade totalvinnarna i Formel 1 (Fernando Alonso), Moto GP (Valentino Rossi) och WRC (Sebastien Loeb) Michelindäck på sina fordon. Dessutom körde samtliga bilar i WTCC med Michelin. Och nu blir det alltså så även i STCC.

Rickard Pålsson, STCC:s ägare, är mycket nöjd med det nya avtalet:

- Vi har haft en diskussion med olika däckleverantörer och parallellt en öppen dialog med team och förare, säger han och fortsätter: 

- Det finns en önskan att köra på Michelin då det anses vara ett väl utvecklat däck med sin historia och den direkta kopplingen till världsmästerskapets motsvarighet till STCC. Därför är vi glada att kunna presentera Michelin som partner redan 2006.

Förare och team är också mycket glada över avtalet.

- Alla stora biltillverkare utvecklar sina racingbilar runt Michelin-däcken. Förarna kommer att bjuda publiken på hårda fighter och nya banrekord. Man kommer också att få se snabbare bilar på banorna, helt perfekt, säger Janne "Flash" Nilsson.

STCC blir den andra serien som kör med Michelin däck. Sedan tidigare körs även Porsche Carrera Cup med Michelin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!